Dorn -Therapie

wervelkolom

De wervelkolom is het stabiele omhulsel van het ruggenmerg, de bundel zenuwen die van de hersenen naar al onze organen in ons lichaam voert. 

In tegenstelling tot kraken is Dorn -therapie een milde therapie. Met de duimen zet de  therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje. Het mag dus geen pijn veroorzaken en tegelijkertijd wordt het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt waardoor de doorbloeding beter wordt. De herstelperiode versnelt en bovendien geeft het een aangenaam gevoel. 
Niet allen de wervelkolom kan op deze manier gecorrigeerd worden , alle gewrichten worden door de therapeut nagekeken en waar nodig gecorrigeerd.
Te denken aan bekkenscheefstand of knieklachten, klachten van het spronggewricht, nek -en schouder klachten etc. zijn veel voorkomende klachten.

Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Het lengteverschil kan oplopen tot wel vier centimeter. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding. Dat geeft rug -en gewrichtsklachten. 

Al onze organen en botten, weefsel en gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. ( denk alleen maar aan de orthomoleculaire voedingsleer)
De Dorntherapie komt uit Duitsland en daar wordt deze therapie al meer 20 jaren met succes toegepast regulier en door natuurgeneeskundigen ( Heilpraktiker).